Möblera för musik

Nu har jag scannat in det bästa från Femina-tidningarna, så här kommer "möblera för musik", från Januarinummret år 1986.

(klicka för större bild)
Den lila schäslongen "concave" är designad av Jonas Bohlin.

"Den opraktiska, låga musikbänkens tid är förbi och i väntan på den helt idealistiska musikmöbeln har vi tittat på några andra lösningar som ska fungera. En musikanläggning bör placeras på lagom ståhöjd och vara lättåtkomlig. Nära och bra förvaringsplatser för skivor och kassetter vill man också ha."

Jag börjar att gilla gult mer och mer nu! Det lyser upp och känns uppiggande.

(klicka för större bild)
"Många anläggningar säljs idag inklusive ett så kallat rack, en öppen hylla eller ett skåp på hjul anpassat till anläggningen. Fördelen är att man har allt samlat i en möbel som tar liten plats och dessutom rullar på hjul".
Det turkosa skåpet kommer från Hitachi och fanns även i rosa och vitt. Soffan med avtagbar bomullsklädsel och glasbordet med plexistativ kommer från Ekerö Möbler. Snyggt!

Dux "Avanti" för musik och tv.

"Beocenter 2200" från Bang & Olufsen. Lampa "Fenix" designad av Sandin & Bülow, Nybro Armaturfabrik. Pianoaffisch från Scandekor. Svart-vita boxar från Bruka Design. Äppelskål, Erika Lagerbielke och ormglas av Ulrika Hydman-Vallien.

Pioneers "Responze S-770" är även  en "Compact Discskivspelare" avsedd för framtidens nya små kompakta laserskivor som nu lanseras på skivmarknaden. Hyllan är byggd av finska Muurames kuber, sammansatta till ett litet "hus". Bord designat av Hans Johansson. Soffa "Sir" från Dux.

#1 - - Night Flies:

sv: Ja jag hoppas också att hon kommer tillbaka lilla My...

När ska ni till NY?

#2 - - Sandy:

Åååh! Skåpet från Hitachi har jag vuxit upp med. Men min pappa hade målat sidan svart. Hehe!