Dårfinkar & Dönickar

En ny kategori på bloggen, TV/Film, där jag kommer att skriva om serier och filmer från 80-talet.
Först ut är Dårfinkar och Dönickar.
Det är en serie i 6 delar från 88/89. Baserad på en roman av Ulf Stark. De hade lagt upp hela serien på Netflix så jag började att titta på den, mindes den så väl och jag tyckte att den var så bra när jag var liten. Den gick i repris under 90-talet på Svt och jag kommer ihåg att jag läste boken i skolan.
Den handlar om 12-åriga Simone, som ska flytta till en ny stad med sin mamma och hennes nya kille. I flytten försvinner hennes hund Kilroy. Jag tyckte att hunden var så gullig och blev ledsen när han försvann, haha.
Simone klipper av sej sitt långa hår inför sin första dag i den nya skolan. Hon blir misstagen för att vara en kille, så hon lever sej in i den rollen...
Så kul att kolla in inredningen och kläderna i serien!
Klasskamraten Isak i hockeyfrilla. Som Simone, efter mycket bråk, till slut blir kompis med. Sen börjar andra känslor att växa fram...
Jag tyckte att han var så himla söt!
Simone har en topp med säkerhetsnålar, gissar att hon har handlat på h&m! Det är exakt samma mönster som de hade på en del plagg för några år sedan. Kul att de återanvänder det 20 år senare! Kattis har en rosa stickad tröja med en panda, rosa byxor och blå pumps med låg klack.
Mintgrön väska och rosa cykel med bockstyre.
I Simones morfars sommarstuga har tiden stått stilla. Stringhyllor på väggarna och i köket skymtade en triett plåtburk.
Mönstrad klänning med matchande rosett i håret. Simone avslöjar att hon är en tjej.
En av de roliga scenerna i serien.
Kilroy är tillbaka.
Vitt och svart. Randig tröja matchad med randiga strumpbyxor. Ovanpå det en vit volangkjol och vit kavaj med axelvaddar.
 
Jag tror nog att alla som växte upp under 80 och 90-talet har sett den här serien. För er som inte har sett den, eller för er som vill bli nostalgiska, så finns den på Youtube och Netflix!
 
 
 
 
 
#1 - - ♥ LILLADOCKAN ♥:

Åh! Jag kollade faktiskt på Dårfinkar och Dönickar för inte alls så längesedan. Jag gillar den än idag :)

Svar: De skulle ha gjort fler avsnitt :) Trodde faktiskt att det var flera säsonger för när jag var liten så tyckte jag att serien var jättelång!
Retrophilia

#2 - - Blue Masquerade:

Åh va underbart, vilken nostalgi!! XD