Roadtrip i USA

New York, vad jag längtar tillbaka!
Jag och min sambo hade tänkt dra iväg till usa i maj, efter att vi varit i New York så bestämde vi att nästa resmål skulle bli Los Angeles.
Istället för att flyga direkt dit så tänkte vi göra en roadtrip istället! Men jag vill inte lämna min lilla bebis i 14 dagar! Dessutom har vi så mycket inbokat denna sommar så vi får nog skjuta upp resan tills nästa år, då hinner vi lägga undan lite mer pengar också.
Det här har vi planerat:
Vi tänker flyga till Seattle och hyra en bil därifrån. Det kommer att bli en lång flygresa så det får bli en övernattning i North Bend. Det tar ca 30 min att åka dit från Seattle, varför just North Bend?
Delar av serien Twin Peaks spelades in där, så det är ju ett måste när man ändå är i närheten! :)
Frukost på Twede's och sedan en tur till Snoqualmie Falls.
Vi tänkte köra Highway 1 ner till San Fransisco.
Det är nästan 150 mil så det blir två övernattningar någonstans efter vägen. Ett planerat stopp är vid Redwood National Park. Uppleva den vackra naturen och de gigantiska redwood träden!
I San Fransisco ska vi strosa runt, se Golden Gate bron, åka kabelspårvagn och äta en massa gott! Sova en natt på hotell och sedan bär det av mot Los Angeles! Där tänkte vi stanna i 4-5 nätter.
Gå på Sunset Strip, Rainbow Bar & Grill, Universal Studios, Hollywood Cemetary, Santa Monica Pier, köra runt i Beverly Hills. Shoppa massor!
Sedan bär det av mot slutdestinationen, Las Vegas! Där tänkte vi stanna i 2 nätter och ta en dagstur ut till Grand Canyon.
 
Någon som har gjort en liknande resa? Jag tar gärna emot tips :)
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Night Flies:

aww gu va kul! Jag har också vart i NYC men en road trip gu va roligt!

Svar: Det är ju en stad som man bara måste tillbaka till! Skulle inte tacka nej till att bo där i ett par månader :)
Retrophilia

#2 - - ♥ LILLADOCKAN ♥:

Åh jag vill följa meeee! Får jag, får jag, får jag? Vavavava? :D

Twin Peaks 4-ever! ;) <3

Svar: Ja, häng på du också! Kan smuggla ner dej i resväskan så åker du gratis :)Sitter och kollar på Twin Peaks nu, typ bara 8 avsnitt kvar..undrar hur det ska sluta, det har redan spårat ur ganska rejält :P
Retrophilia

#3 - - Paulina på Reseguiden:

Åh vilken underbar resa ni har framför er! Jag har själv bilat från SF till LA och det är fantastiskt. Highway 1 är så vacker. På vägen från SF till LA kan jag tipsa om att stanna i Monterey och Santa Barbara. Riktigt mysiga ställen. I SB finns massor av mysig och bra shopping.
När ni är i LA är det som du nämner Santa Monica, Beverly Hills och West Hollywood som jag kan rekommendera.
Kanske hittar du fler tips här: http://www.reseguiden.se/reseguider/drommarnas-kalifornien-4229
Lycka till med er resa!
/Paulina

Svar: Tack för tipsen! :)
Retrophilia