Weekend i London

Vi kom hem i söndags kväll. Vilken chock det var att komma tillbaka till Sverige igen, iskallt! I London var det fortfarande sommar och tänk att vi hade tur med vädret igen!
Jag var beredd på att det skulle regna hela helgen :)
På fredagen åkte vi till Primrose Hill. Fin utsikt över London!
Innan dess så var vi på Victoria & Albert Museum för att gå på 80-tals utställningen.
Tyvärr så var det fotoförbud så det blir inga bilder från den. Utställningen var på två våningar och den var inte så stor. På nedervåningen var det som en cirkel med skyltfönster och på två väggar visades korta snuttar ifrån modevisningar. På övervåningen så var det uppdelat i olika stilar, som goth och rave. Tror det var 3 podium med skyltdockor och i mitten så var det ett litet rum som hade väggarna täckta med små skärmar som visade korta filmklipp. Jag kan inte säga att jag blev särskilt imponerad, men så är jag mer intresserad av inredning än mode. Nu ser jag fram emot utställningen på Tidaholms Museum :)
I gången utanför utställningen visade de europeiskt mode från 1770-talet fram tills idag.
1920-1930-tal.
På kvällen gick vi på en nattklubb som endast spelar låtar från 80-talet.
Reflex, grymt ställe! Discogolv där de dansade som galningar, många i 80-tals outfits. Själv höll jag mej på behörigt avstånd :) Vi stannade inte så länge för jag var så trött efter att ha sprungit runt en hel dag. När vi åker till London nästa gång så ska jag definitivt dit igen. Ett måste om man gillar 80-tals musik!
Sista dagen blev det lite mer shopping, då såg jag det snyggaste skyltfönstret!
Tydlig inspiration från Masoud Yasami.
(klicka för större bild)
Anna Lomax heter designern.
På Selfridges möttes vi av rosettprydda corgis, då började jag att sakna min bebis ännu mer!
Sötnosar, de hade svans till och med! Crazy Corgi Lady.
Efter lite shopping så tänkte vi ta en afternoon tea i Kensington Gardens. Efter en promenad på 1,5 timme genom Hyde Park så var vi äntligen framme. Det var alldeles folktomt där och jag skulle gissa att det berodde på priserna, så det var bara att vända. Vi åt middag och dessert på en italiensk restaurang istället.
Sedan tog vi tunnelbanan och åkte runt lite. Jag hade velat shoppa mer men hann inte, de flesta av butikerna stängde klockan åtta.
Det låg en vintage butik precis runt hörnet vid vårat hotell, gick förbi där på torsdag kväll när det var stängt och kikade in. Tänkte gå dit på lördagen innan vi skulle till Oxford Street men det glömde jag såklart bort.
Dagarna går så fort! Det blev lite stressigt men jag hann med det mesta i alla fall. Hotellet var ingen höjdare, rummet var mindre än en båthytt och de städade bara efter var tredje natt, annars kostade det extra. Vi fick ett rum en trappa ner så tunnelbanetågen hördes när de mullrade förbi. Inte mycket sömn där inte. Den förlorade sömnen ska jag ta igen nu för imorgon är jag ledig.