Den som söker den finner

Som jag har letat alltså!
Här står den i all sin prakt.
(klicka för större bild)
I flera år har jag letat och letat. Det senaste året har jag kollat Blocket och auktionssajter i stort sett varje dag.
Jag har satt upp lappar på anslagstavlor "porslinspanter köpes" och till och med satt ut en annons i lokaltidningen.
Ett enda samtal fick jag, det var en äldre herre som verkade mer intresserad av att veta vad den var värd än att sälja den. Han återkom aldrig och telefonnumret var dolt så det blev ingen affär.
 
Sedan gjorde jag min värsta miss någonsin och jag blev så arg.
Jag sökte på avslutade annonser på Tradera och hade missat denna. Bara för att jag hade sökt på "panter" och inte "porslinspanter". Dunkade huvudet i skrivbordet och fortsatte sökandet med alla möjliga sökkombinationer för att inte göra samma misstag igen.
Pantrarna som dök upp på Blocket blev sålda i samma sekund som de lades upp, jag hann inte på dem!
Så även denna, man jag mailade säljaren och skrev att om köparen drog sig ur så var jag fortfarande intresserad av att köpa den.
 
2 månader senare fick jag ett mail, pantern fanns kvar och jag fick köpa den!
Säljaren bodde drygt 60 mil bort, enkel resa. Desperat som jag är så bokade jag in en dag med min sambo för att ta bilen ner och hämta den. Jag mailade till säljaren och frågade om dagen passade.
Några dagar senare fick jag till svar att de skulle åka norrut och kunde ta med pantern. Alltså, jag blev överlycklig! Igår tog jag bilen och åkte de ynka 3 milen för att hämta den.
Den är så fin! Blir glad varje gång jag tittar på den!
Det var ett äldre supertrevligt par som sålde den, i minst 25 år hade de haft den i sin ägo.
Jag lovade att ta väl hand om den och jag ska vårda den ömt :)
Äntligen min!
#1 - - Eva Svensson:

Du är en riktigt härligt 80-tals nörd. Kul att sådana finns! Jag är ju mer inne på modet, musiken och konsten men inte inredning....ännu.....

Svar: Tack! eller vad man ska säga ;) Vänta du bara, snart kommer du att dekorera hemmet med porslinssvanar och glasbord!
Retrophilia

#2 - - Mikael Sol:

Så avis! Har också försökt få tag på en i typ fyra år nu! Har satt kollegor och vänner att leta också. Så sjukt svåra att få tag på!

Svar: Eller hur! Förstår inte vart de gömmer sig! Har man råd och är desperat så kan man kosta på sig en nytillverkad :)
Retrophilia